U gaat trouwen. I DO!

Het is zover, u heeft besloten te gaan trouwen met uw geliefde en nu komt de vraag “wat trek ik aan die dag?”. Zoveel mensen, zoveel wensen natuurlijk. Hoe uw trouwpak er uit komt te zien is afhankelijk van vele factoren en wij van The Boardroom Amsterdam helpen u en begeleiden u langs het gehele traject van alle keuzes die op uw pad komen. In deze blog leggen we uit hoe het aanmeten van een trouwpak op maat in zijn werk gaat.

Olivier in een Boardroom trouwpak | Italiaans stoffenhuis Carnet

Hoe gaat een trouwpak kiezen en opmeten in zijn werk?

Een trouwpak laten opmeten is een bijzondere ervaring. Veel mannen hebben reeds ervaring met het kiezen van een “gewoon” pak, omdat ze dat naar hun werk dragen, of aantrekken voor een speciale gelegenheid. Een pak moet functioneel zijn en doorgaans een ingetogen uitstraling hebben. Echter, in een trouwpak mag u stralen op uw huwelijksdag en mag u feestelijk voor de dag komen! Zonder dat het clownesk wordt kunt u kiezen uit een veel breder palet uit stoffen dan voor een zakelijke pak. Stoffen in een wat fellere kleur, in een uitgesproken dessin, een stof met een wat frivolere uitstraling. In een trouwpak op maat bent u zelfverzekerd en straalt u samen met uw aanstaande.

Een trouwpak moet bij uw karakter passen

Wanneer u onze maatwerkwinkel in Amsterdam bezoekt verwelkomen wij u en uw gezelschap met versgemalen koffie, een goed glas wijn of feestelijke champagne. Welke muziek mogen wij voor u opzetten? Sommigen hebben al nagedacht over hun trouwkostuum. De wederhelft heeft al een voorzet gegeven (mede afhankelijk van wat hij of zij draagt op de heuglijke dag), of u heeft ergens inspiratie opgedaan voor een trouwpak dat qua stijl of kleur bij u in de smaak valt. Dat is al een goed uitgangspunt voor ons, ook al zitten we nu nog nergens aan vast natuurlijk.

De juiste keuze voor uw trouwdag

Wij stellen u gaandeweg een aantal vragen omtrent uw gewenste trouwpak, en elimineren hierbij een aantal zaken (in de vorm van een advies aan u), zodat u niet verzandt in het schier oneindige aanbod in stijlen, stoffen en kleuren. Daarom eerst de vraag: “wanneer trouwt u?”. Het seizoen waarin u trouwt is van grote invloed op het samenstellen van uw trouwpak uiteraard. Trouwt u in de zomer, wellicht zelfs op het strand of in een buitenlands warm oord, dan krijgt u van ons een ander advies dan wanneer u trouwt in de Hollandse herfst.

 

Richard in een double breasted Boardroom trouwpak. Een combinatie passend bij het huwelijksthema pastel | Italiaans stoffenhuis Loro Piana

Daarnaast vragen wij of u huwt in een formele setting, bijvoorbeeld in een kasteel of vijfsterrenhotel. Wordt er veel aandacht besteed aan de huwelijks etiquette? Wenst u wellicht een jacquet (ook wel Morning Dress genaamd) als trouwpak compleet met hoge hoed? Wanneer u dat de klassiek vindt dan kiest u wellicht voor een twee- of driedelig trouwpak, het vest eventueel in een andere stof of kleur dan het pak. Meer informatie over een tweedelig- en driedelig pak leest u hier. Of wilt u uw trouwpak in een meer onconventionele uitstraling, bijvoorbeeld in een stof die misschien een beetje mag kreuken, zoals katoen of linnen? U ziet, het trouwpak op maat komt al meer in een bepaalde richting, omdat we met u een aantal zaken bespreken en gaandeweg ook elimineren. Meer informatie over de tradities en trends voor uw trouwpak leest u hier.

Stof- en kleurkeuze, stijlopties

Sommige stoffen en kleuren vallen direct af, bijvoorbeeld als u voor een jacquet kiest, dit is immers een soort uniform dat aan strikte kledingvoorschriften moet voldoen. Trouwt u niet te formeel in bijvoorbeeld een driedelig pak, dan is de keuze legio. Wij begeleiden u met veel plezier in het maken van de juiste stof- en kleurkeuze. Laat u inspireren en maak een vrijblijvende afspraak.


Wij werken met stoffen van zeer gerenommeerde huizen, zoals Loro Piana, Cerruti, Carnet, Scabal en Holland & Sherry. Samen met u zoeken we naar de meest geschikte stof qua kleur, draaddikte, structuur en kreukherstellendheid. De ene trouwklant is de andere niet, dus vragen wij u of u het doorgaans snel warm heeft, of u wel of geen nette drager bent, of u van formeel of informeel houdt. Afhankelijk van uw antwoorden wordt de stof geadviseerd, en ook of u beter voor een twee- of driedelig trouwpak kiest. Sommige bruidegoms kiezen voor een combinatie als trouwpak, dat wil zeggen een jasje, broek en eventueel vest in verschillende stoffen en kleuren. Wij bieden een total outfit en adviseren desgewenst over bijpassende schoenen, die wij met u samenstellen en ook voor u op maat laten maken.

Couturier Edwin Oudshoorn en zijn echtgenoot Nick proostend tijdens hun huwelijksdiner in The Boardroom Amsterdam smokings | Fotocredits: Divine Day Potography

stijlopties

Nu komen we meer in de richting van het samenstellen van het uiteindelijke trouwpak. Als we eenmaal een keus hebben gemaakt voor de stoffen, gaan we over tot het afstemmen van de verschillende stijlopties. Dit betekent dat we gezamenlijk kiezen voor welke type jas, revers, zakken, splitten, mouwinzet, en of u wel of geen bandplooi en omslag aan de broekspijpen mooi vindt.

Daarna kiezen we nog de voeringstof en de knopen voor uw trouwpak en of u een tekst in uw jasje geborduurd wenst, bijvoorbeeld uw trouwdatum of de naam van uw geliefde. U bent nu klaar om door ons te worden opgemeten. Alle lichaamsmaten en de specifieke stand van uw lichaam worden bekeken en vastgelegd. We bespreken tijdens de maatsessie tegelijk ook wat uw wensen zijn omtrent de lengte van uw mouwen en de pandlengte van uw jasje.

Om een goede vorm aan de jas van een trouwpak te geven en stevigheid te behouden werken wij standaard met een traditioneel full-canvas binnenwerk. Dit is de hoogste standaard binnen het kleermakersambacht. Meer over het binnenwerk leest in onze blog over het verschil tussen half en full canvas.

Uniek patroon op basis van lichaamsmaten

Alle gegevens worden verzameld in een document dat naar ons atelier wordt gestuurd, waarna er na onze maatneming een op enkel op uw lichaamsmaten gebaseerd patroon wordt getekend. Het pak wordt daarna op basis van uw patroon in de door u gekozen stof in de snijkamer van de stoffenrol geknipt, waarna het in het atelier wordt genaaid. Het trouwpak komt naar onze winkel waarna wij met u een passessie hebben en bekijken hoe de stof en snit tot hun recht komen op uw lichaam. Eventuele kleine aanpassingen worden door onze lokale kleermaker met uiterste accuratesse uitgevoerd, waarna uw outfit gereed is voor de grote dag!

Uw tailors Menno en Melvin samen met Couturier Edwin Oudshoorn en zijn echtgenoot Nick poserend voor hun huwelijksvoltrekking in The Boardroom Amsterdam smokings | Fotocredits: Divine Day Potography | Locatie: Hotel L’europe Amsterdam

Hoe gaat het opmeten van een trouwpak in zijn werk?

Een trouwpak laten opmeten is een bijzondere ervaring. Veel mannen hebben reeds ervaring met het kiezen van een “gewoon” pak, omdat ze dat naar hun werk dragen, of aantrekken voor een speciale gelegenheid. Een pak moet functioneel zijn en doorgaans een ingetogen uitstraling hebben. Echter, in een trouwpak mag u stralen op uw huwelijksdag en mag u feestelijk voor de dag komen!

Wat is de juiste keuze voor een trouwpak?

Trouwpakken op maat komen in verschillende soorten. Afhankelijk van de huwelijkslocatie, het thema en uw karakter komen wij met een advies. U kunt kiezen uit een legio aan stijlopties en stoffen. Wij stellen u gaandeweg een aantal vragen omtrent uw gewenste trouwpak, en elimineren hierbij een aantal zaken (in de vorm van een advies aan u), zodat u niet verzandt in ons schier oneindige aanbod in stijlen, stoffen en kleuren.

Welke stoffen zijn geschikt voor een trouwpak?

Afhankelijk van het weertype, locatie van de bruiloft en of u een slordige of nette drager bent kunt u kiezen uit een selectie van een legio aanbod stoffen, van gerenommeerde stoffenhuizen zoals Loro Piana en Cerutti.

 

GESPECIALISEERD IN PAKKEN OP MAAT***** 5/5 GOOGLE REVIEW

Vorige
Vorige

Italiaans Trouwpak in Amsterdam

Volgende
Volgende

Het binnenwerk van een maatpak