Italiaans Trouwpak in Amsterdam

Trouwpakken op maat zijn aan trends onderhevig en steeds meer mannen kiezen ervoor om een pak op maat te laten maken voor hun huwelijk. Maar waar begint u met het samenstellen van uw outfit en het maken van de vele keuzes, zoals bijvoorbeeld stoffen en de fit hoor ik u denken? In deze blog richten we ons op de laatste trends voor een trouwkostuum op maat. Wij hebben al veel trouwklanten in onze boutique in Amsterdam blij mogen maken en mogen inspireren en adviseren bij het samenstellen van hun unieke droomoutfit. Er zijn talloze stijlen en trends om uit te kiezen voor een trouwpak, idem voor de pasvorm. Kiest u bijvoorbeeld voor Italiaans of Engels?

 

Italiaans trouwpak

Een Italiaans trouwpak op maat kenmerkt zich door zijn meer slankere pasvorm. Technisch moet ieder maatpak goed zitten en écht maatwerk komt tot stand door het maken van een uniek patroon gebaseerd op lichaamsmaten en houding. Ook het binnenwerk van het trouwkostuum is van groot belang, zo werken wij volgens de hoogste standaard van het kleermakersambacht, namelijk een handgemaakt full canvas los binnenwerk. Meer daarover leest u in onze blog over het binnenwerk van een maatpak. Over het algemeen wordt bij de Italiaanse pasvorm het patroon slanker getekend en dus de stof ook slanker gesneden. Zo zijn de revers van een Italiaans kostuum slanker dan bij traditionele Engelse pakken, waardoor er een meer verfijnde uitstraling ontstaat. Veelal wordt er bij een Italiaans trouwpak gedacht dat het erg strak zit, maar dat is niet juist. Slank gesneden wil niet zeggen dat het (te) strak zit. Een Italiaans maatpak heeft geen of lichte schoudervulling en slankere mouwen en broekspijpen.

 

Engels trouwpak

Een Engels trouwpak heeft meer schoudervulling dan een Italiaans pak op maat en veelal ook een lossere snit. De Britste stijl kenmerkt zich ook door het gebruik van zwaardere stoffen, zoals bijvoorbeeld tweed. De taille van de broek zit hoger en het jasje heeft bredere revers. Ook is de broekspijp minder slank gesneden, waardoor er een tijdloze uitstraling ontstaat. De Engelse fit is ook meer geschikt voor traditionele huwelijkskleding, zoals een jacquet op maat. Op zoek naar een jacquet op maat of een Engels trouwpak? Laat u inspireren en maak vrijblijvend een afspraak.  Meer over de verschillen tussen een een Italiaans en Engels pak leest u hier.

Italiaanse stoffen

Ook de stofkeuze van uw trouwpak op maat is minstens zo bepalend voor het resultaat van het uiteindelijke trouwpak. Wij werken in onze boutique in Amsterdam graag met Italiaanse stoffen, zoals bijvoorbeeld van het zeer gerenommeerde stoffenhuis Loro Piana. De stof bepaalt niet alleen hoe het pak eruitziet, maar ook hoe het aanvoelt en hoe het zich gedraagt bij verschillende weersomstandigheden. We geven hieronder voorbeelden van veel voorkomende stoffen.

Wollen trouwpak

Wol is misschien wel de meest populaire stof voor trouwpakken op maat. Het is duurzaam, ademend en kan zowel in de zomer als in de winter worden gedragen. Wol is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, variërend van fijne merinowol tot ruwere shetlandwol. Fijnere wol is doorgaans zachter en luxer, terwijl ruwere wol meer textuur heeft en robuuster is.Een van de grootste voordelen van wol is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien kreukt het nauwelijks. Wol is ook verkrijgbaar in verschillende gewichten, waardoor het geschikt is voor zowel lichtere, als zwaardere maatpakken.

Katoenen trouwpak

Katoen is een veelzijdige stof die licht en ademend is. Het is ideaal voor een zomerse trouwoutfit omdat het goed bestand is tegen warmte en vochtigheid. Katoen wordt vaak gemengd met andere stoffen, zoals linnen of wol, om de voordelen van beide materialen te combineren. Katoen heeft een meer casual uitstraling dan wol en is daardoor beter geschikt voor een trouwpak voor minder formele huwelijken, zoals bijvoorbeeld een zomers huwelijk op het strand

Linnen trouwpak

Linnen is een lichte, ademende stof die perfect is voor zomerse trouwpakken. Het is gemaakt van de vezels van de vlasplant en heeft een natuurlijke, kreukelige textuur die bijdraagt aan een meer casual uitstraling. Omdat Linnen snel kreukt adviseren wij voor deze linnenlook een mengkwaliteit, bijvoorbeeld een stof van wol, linnen en zijde. Zo krijg je de uitstraling van een linnen trouwpak, het gemak van wol en de luxe van zijde.

Zijden trouwpak

Zijde is een stof die glanst en luxe uitstraalt. Het is echter delicater dan andere stoffen en kan gevoelig zijn voor slijtage en kreukels. Zijde is vaak gemengd met andere stoffen om de voordelen van beide materialen te combineren. Het is ideaal voor feestelijke gelegenheden, zoals een huwelijk

Laatste trends voor uw trouwpak

Steeds vaker zien we dat bruidsparen op het huwelijk kiezen voor een omkleedmoment.  Overdag een trouwpak op maat en in de avond een smoking op maat. Daarbij wordt er voor meer uitgesproken kleuren gekozen voor de droomoutfit die overdag wordt gedragen. De kleur groen in verschillende tinten is op dit moment erg in, net zoals ijsblauw. Ook stoffen met relatief veel zijde en daardoor glans in de stof zijn in trek. Uiteindelijk ontwerpt u samen met onze tailors uw eigen trouwpak. Keuzes in stiksels, knopen, breedte van het revers, de voering et cetera. Het is een leuk en onvergetelijk proces, waarvoor we graag eerst kennis maken zodat we weten welke stijl u het beste past. Benieuwd? Laat u vrijblijvend adviseren en inspireren en maak een afspraak.

 

GESPECIALISEERD IN TROUWPAKKEN OP MAAT***** 5/5 GOOGLE REVIEW

Vorige
Vorige

De meest gestelde vragen over het trouwpak - Ultieme gids voor de oriëntatie op je trouwpak

Volgende
Volgende

U gaat trouwen. I DO!