Het binnenwerk van een maatpak

Het binnenwerk van maatpak is minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de stof en een uniek patroon op basis van uw lichaamsmaten en houding. Een goed binnenwerk geeft een maatpak vorm en stevigheid en zorgt ervoor dat het maatjasje perfect op het lichaam aansluit. Daarnaast verdeelt het de druk op punten waar spanning op de stof komt te staan. Er zijn verschillende manieren om de jas van een pak te maken. Het grootste verschil zit tussen een half canvas en full canvas binnenwerk. In deze blog vertellen wij u meer over het binnenwerk van een maatkostuum en de verschillen tussen half en full canvas.

Wat is canvas?

Canvas is een platbinding bestaande uit een mengsel van paardenhaar met katoen. Met canvas wordt vorm en stevigheid gecreëerd in een jasje van een maatpak. Het canvas binnenwerk bevindt zich tussen de stof en de voeringstof en wordt met de hand met meerdere steekjes vastgezet, waardoor het als het ware zweeft tussen de stoffen in. Het is een arbeidsintensief proces, maar komt de levensduur en pasvorm van een pak op maat ten goede.

Rollende revers

Het canvas wordt ook aangebracht tussen de revers, waardoor deze meer stevigheid krijgen en gaan rollen. Het canvas wordt met een zogeheten padstitching met de hand vastgezet. Een goed maatpak herken je dan ook aan deze ambachtelijke rollende revers. De revers van confectiepakken worden meestal aan elkaar geplakt met plakvlieseline en hebben geen canvas binnenwerk. Omdat het aanbrengen van canvas een erg arbeidsintensief proces is en echte kleermakersambacht vereist, is het een duurdere maar ook duurzamere maakwijze. Een leuk detail over revers: in Italië is het een gebruik bij een kennismaking aan de revers van de jas te voelen om de kwaliteit van een pak en daarmee het gezelschap te beoordelen.


Full Canvas versus Half Canvas

Een canvas binnenwerk kan volledig doorlopen tot aan de onderkant van de jas of halverwege ophouden. Dit is het verschil tussen full canvas en half canvas. Vroeger was full canvas de norm, omdat dit de hoogste standaard was binnen het kleermakersambacht. Tegenwoordig worden veel maatpakken voorzien van een half canvas binnenwerk, omdat het minder arbeid en ambacht vereist en daardoor ook goedkoper is. Daarnaast is canvas lang niet altijd meer een combinatie van paardenhaar en katoen, maar steeds vaker een synthetische mix. Toch geeft full canvas meer vorm aan de jas en zorgt het ervoor dat de stof mooi om het lichaam heen valt. Bij The Boardroom garanderen wij de perfecte pasvorm en werken wij daarom standaard met full canvas. Ons canvas binnenwerk wordt met de hand vastgezet en is klassiek in de zin dat we gebruik maken van paardenhaar en katoen. Soms kan het toch gewenst zijn door bijvoorbeeld de samenstelling van de stof, klimaat of de gewenste look hiervan af te wijken. Daarin adviseren wij graag. Wilt u meer weten over verschillende stoffen en het binnenwerk van uw kostuum op maat? Maak dan hier een vrijblijvende afspraak in onze boutique in Amsterdam.

Trouwpak

Een gelegenheid waarop een pak flink op de proef wordt gesteld is een trouwdag. Een goed trouwpak op maat heeft dan ook een full canvas binnenwerk ,dat ervoor zorgt dat het trouwpak na intensief gebruik mooi blijft zijn vorm behoudt. Zo ziet u er op deze feestelijke dag onberispelijk uit en staat u stijlvol op de trouwfoto’s. U kunt meer lezen over de laatste trends voor uw trouwpak op onze pagina over trends en tradities voor trouwpakken.



Schoudervulling

Een ander belangrijk onderdeel van een pak op maat is de schouder en de mouwinzet. Afhankelijk van de stand van uw armen wordt de mouwinzet bepaald. Daarnaast kan het gewenst zijn om voor schoudervulling te kiezen, bijvoorbeeld wanneer u van nature lagere schouders heeft. Bij een pak op maat kunnen we ook de hoeveelheid schoudervulling bepalen en zorgen we ervoor dat natuurlijke lijnen van het lichaam mooi tot zijn recht komen. Veel schoudervulling is niet meer van deze tijd en hierbij geldt less is more. Schoudervulling wordt gemaakt van onder andere katoen. Voor een meer casual look kan schoudervulling worden weggelaten.


Wilt u weten wat het beste bij uw lichaam past? Maak een vrijblijvende afspraak met onze tailors!

Wat is een Canvas binnenwerk?

Een goed maatpak heeft een canvas binnenwerk. Canvas is een platbinding bestaande uit een mengsel van paardenhaar met katoen. Met canvas wordt vorm en stevigheid gecreëerd in een jasje van een maatpak. Een canvas binnenwerk wordt met de hand vastgezet tussen de stof van een maatpak en de voeringstof.

Wat zijn rollende revers?

Rollende revers zijn revers van een maatjasje die zijn voorzien van canvas. Het mengsel bestaande uit paardenhaar en katoen bevindt zicht tussen de buitenkant en binnenkant van de stof. Door een speciale steek waarmee het canvas met de hand wordt vastgezet zweeft het canvas lost tussen de stof.

Wat is het verschil tussen full canvas en half canvas

Een canvas binnenwerk van een jasje kan volledig doorlopen tot aan de onderkant van de jas of halverwege ophouden. Dit is het verschil tussen full canvas en half canvas. Vroeger was full canvas de norm, omdat dit de hoogste standaard is binnen het kleermakersambacht.

 

GESPECIALISEERD IN PAKKEN OP MAAT***** 5/5 GOOGLE REVIEW

Vorige
Vorige

U gaat trouwen. I DO!

Volgende
Volgende

Voordelen en mogelijkheden van een 2-delig pak en 3-delig pak