Maatpak heren

U kunt kiezen voor een pak op maat voor uw werk of voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een huwelijk, receptie of prijsuitreiking. Het maatpak voor heren moet perfect passen. Zo ziet u er gekleed en stijlvol uit. Een goed maatpak geeft zelfvertrouwen en straalt professionaliteit uit. Een pak moet passen bij zowel uw persoonlijkheid en gelegenheid. En dat is een essentieel onderdeel van een maatpak: hoe u zich voelt in uw kostuum, waar dat dan ook is. U leest hier meer over maatpakken voor heren. Over de redenen om te kiezen voor een maatpak, maar ook over hoe wij te werk gaan en over de mogelijkheden voor een pak op maat.

 

Redenen voor een maatpak

Een goede reden om te kiezen voor een kostuum op maat is het feit dat u alles zelf kunt kiezen. Zoals bijvoorbeeld de stoffen, knopen en voering, maar ook de pasvorm. Er zijn heel veel stijlopties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor smallere oplopende revers of zakken met een ticket pocket. Een maatpak biedt ook zeker uitkomst voor mensen waarbij confectiepakken die u in de winkel treft niet aansluiten op uw lichaamsbouw. Bijvoorbeeld wanneer u wat langer bent dan de gemiddelde man of op bepaalde punten van uw lijf breder of juist smaller bent dan gemiddeld. Eigenlijk geldt dit voor de meeste mensen. Een confectiepak kan soms behoorlijk zitten, maar een maatpak zorgt er voor dat het aanvoelt als een tweede huid met beduidend meer elegantie. Bovendien heeft u volop keuze uit materiaal en kleur. Tot in de details kunt u uw wensen in een maatpak laten uitvoeren.

 

Maatpak Amsterdam

Wanneer u bij ons komt voor een kostuum op maat kunt u rekenen op persoonlijke aandacht. Wij willen dat het pak bij u, uw interesse en uitstraling past. Dat vereist die persoonlijke aandacht. Zo komen wij graag eerst meer te weten over uw persoon en beroep, voordat we overgaan tot een advies voor een pak op maat. Het is van essentieel belang dat u zich prettig voelt in uw nieuwe maatpak, of dit nu is in uw pak dat u wenst te dragen naar uw werk of juist voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld afstuderen. 

Als u een afspraak maakt in onze winkel voor een pak op maat, dan kunt u erop vertrouwen dat er veel tijd en aandacht is voor het perfecte maatpak. Onder het genot van een drankje laten wij u graag alle stoffen en stijlopties zien. Wij besteden veel aandacht aan wat bij u past en geschikt is voor de gelegenheid. Een kostuum op maat om mee te kunnen reizen moet voldoen aan andere eisen dan een maatpak voor heren die het dragen naar werk. Een pak op maat laten maken is meer dan alleen lichaamsmaten opmeten, de snit kiezen en de stoffen en kleuren bepalen. Wij adviseren u ook over de finish touch van uw pak, bijvoorbeeld door de juiste das of pochet. Meer over het pochet leest u hier.

 

Snit

De snit is de manier waarop een maatpak uit de stof wordt gesneden. Meestal kiest u voor een Italiaanse of Engelse snit. De Italiaanse snit is smaller en meer getailleerd, waar de Engelse snit ruimer en klassieker is. U kunt natuurlijk een voorkeur voor een bepaalde snit hebben, maar vaak is het zo dat een bepaalde snit beter past bij uw bouw en lichaamsmaten. Als u een fors postuur heeft dan past adviseren wij u een wijdere snit dan wanneer u slank bent. Bij mannen met een slank postuur zullen we sneller uitkomen bij een getailleerd maatpak. Voor meer informatie over Engelse en Italiaanse pakken op maat kunt u op deze pagina terecht.

 

Materiaal

Wanneer u een maatpak zoekt en u vaak reist, dan kunt u kiezen voor een meer kreukherstellende stof. Wij adviseren dan vaak een scheerwol. Wol hoeft niet per definitie een warme stof te zijn. Een dunner geweven variant wol verhoudt zich bijvoorbeeld erg goed in zomerse klimaten. Daarnaast werken wij ook met stoffen waarin bijvoorbeeld zijden en linnen is verwerkt. Wanneer u voor koudere klimaten of dagen een pak op maat zoekt, is het natuurlijk ook mogelijk een maatpak te laten maken van een dikkere stof zoals bijvoorbeeld Tweed. Wij werken zowel met Engelse als Italiaanse stoffenhuizen, zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde stoffenhuis Loro Piana.

 

Kleur

U kunt kiezen voor een uitgesproken kleur of neutrale kleur, afhankelijk van uw karakter en de gelegenheid. Wanneer u kiest voor een meer neutrale kleur kunt u makkelijk variƫren met shirts, schoenen, sokken, dassen en hoeden om meer kleur in uw outfit aan te brengen. Neutrale kleuren die vaak worden gekozen voor een pak op maat zijn donkerblauw of donkergrijs. De donkere tinten gaan ook goed samen met een fraai wit of lichtblauw shirt op maat, waardoor het een praktische en eenvoudige combinatie is. Meer over onze shirts op maat leest u hier.

Wie juist een uniek pak op maat zoekt voor zijn garderobe, heeft gelukkig ook de mogelijkheid tot kleuren en dessins . Daarbij wordt niet alleen gekeken welke kleur mooi staat voor uw maatpak, maar er wordt ook gekeken of deze kleur bij u past. Wellicht voelt u iets voor een groen pak op maat. Een populaire kleur voor pakken vandaag de dag. Maar groen komt in vele tinten. Zo kan een dennengroen de ene man beter staan, waar een andere man beter tot zijn recht komt in een pastelgroen pak. Twijfelt u over de kleur? Kom gerust vrijblijvend langs in onze winkel om een goed beeld te krijgen van de vele mogelijkheden voor een pak op maat.

 

Waarom een pak op maat laten maken?

Een pak op maat laten maken doet u om er perfect uit te zien en u goed te voelen. Een maatpak is stijlvol en past perfect om uw lichaam. Een goed maatpak geeft zelfvertrouwen. Dat geldt in het bijzonder voor mannen waar een confectiepak niet goed zit, omdat ze bijvoorbeeld lang of juist kleiner zijn. Een pak op maat is geheel afgestemd op uw lichaamsmaten, waardoor het perfect zit. 

 

Hoe gaat een pak op maat maken in zijn werk?

U wordt bij ons hartelijk ontvangen wanneer u voor een pak op maat komt. Een maatpak laten maken is een feestelijk moment. Onder het genot van een drankje komen we graag meer over u te weten. Het draait lang niet alleen om het opmeten van uw lichaamsmaten, maar we besteden ook veel tijd aan de mogelijkheden en bekijken wat past bij uw stijl, postuur, interesses en de gelegenheid waarvoor u het pak wil laten maken.

 

Kan ik een afspraak maken voor een maatpak?

U kunt bij ons een afspraak maken voor een pak op maat laten maken. U kunt via onze afspraken knop onderaan onze website direct een vrijblijvende afspraak maken.

 

GESPECIALISEERD IN MAATPAKKEN VOOR HEREN, GEVESTIGD IN AMSTERDAM***** 5/5 GOOGLE REVIEW

Vorige
Vorige

Voordelen en mogelijkheden van een 2-delig pak en 3-delig pak

Volgende
Volgende

Pochet voor de stijlvolle man