Shirts op maat

Een overhemd op maat is een kledingstuk dat u als gegoten moet zitten. Omdat shirts op maat op uw lichaamsmaten worden afgestemd, vallen deze perfect. U komt met shirts op maat altijd goed voor de dag. Bovendien straalt een overhemd op maat meer elegantie uit dan een standaard shirt. Met een overhemd op maat voorkomt u dat het shirt net te strak of juist te wijd is, dat het net te kort of te lang is. Ook de mouwen van een shirt op maat zijn nooit te kort of te lang. Dit alles omdat shirts op maat op uw lichaam worden aangepast, zodat ze u perfect passen.

Meer over shirts op maat kunt u hier lezen. Wij vertellen u over overhemdmaten en wat de boordmaat inhoudt. Ook leest u hier over de pasvorm voor een overhemd op maat. Ter afsluiting vertellen we hoe wij te werk gaan en beantwoorden we vragen over shirts op maat.

 

Boordmaat

De boordmaat is het begin voor een overhemd op maat. Het is de maat van de boord, dus de omvang van de nek. Vroeger werden overhemdmaten bepaald door enkel de boordmaat. Voor confectiehemden geldt dit nog steeds. De boordmaat blijft in ieder geval een belangrijk startpunt. De boord zit om uw hals en zal goed moeten aansluiten. Een te krappe boord is niet aangenaam en een te losse boord oogt al snel slordig. Daarom is een boordmaat belangrijk om te weten voor uw overhemdmaat. Dit werkt zowel voor standaardshirts als voor shirts op maat.

De boordmaat kunt u redelijk eenvoudig zelf opmeten. Dat doet u door een meetlint te pakken. U legt het meetlint om uw nek net onder uw adamsappel. Zorg ervoor dat u met het meetlint om uw nek nog kunt ademen. Tijdens het meten plaatst u een vinger tussen uw nek en het meetlint. Op het meetlint kunt u nu uw boordmaat aflezen. U kunt iemand vragen dit voor u te doen of het zelf meten voor de spiegel.

De boordmaat is een goed startpunt om een passend shirt te vinden. Wanneer u voor een shirt op maat kiest, wordt dit voor u opgemeten.

Pasvormen

Bij shirts op maat wordt natuurlijk naar meer gekeken dan enkel de boordmaat. Een ander belangrijk aspect vormt de lichaamsmaten die uiteindelijk een juiste pasvorm bepalen. Waar vroeger enkel de boordmaten verschilden, zijn er nu allerlei mogelijkheden voor standaard shirts. Eén van die mogelijkheden is om de pasvorm te bepalen. Dat wordt bij een shirt op maat ook gedaan, maar het gaat verder dan dat. Er is geen ideale pasvorm voor iedere man. Dit verschilt per persoon. Wanneer u bijvoorbeeld een voller postuur heeft, is een slim fit wellicht niet de beste pasvorm voor u. Meestal worden pasvormen opgedeeld in slim, regular en classic. Maar bij maatwerk wordt het shirt dus echt afgestemd op de persoon zelf.

man met groen jasje en blauw shirt en pochet in de borstzak

De snit

Meestal is de snit van een shirt op maat Italiaans of Engels. U kunt op de pagina over Italiaanse en Engelse pakken meer lezen over de verschillen. In het kort is de Italiaanse snit slank en getailleerd. De Engelse snit is weer bijna niet getailleerd en daardoor ruimer.

 

pasvormen

Confectieshirts zijn gemaakt op de gemiddelde lichaamsmaten. Dit past dus niet iedereen. Mannen die andere lichaamsmaten hebben weten ongetwijfeld dat het lastig is om een mooi passend confectieoverhemd te vinden. Dan biedt een shirt op maat vanzelfsprekend uitkomst. Een shirt op maat is bij uitstek perfect wanneer uw afmetingen en bouw niet in de standaard maten passen. Mannen die wat voller zijn, bovengemiddeld lang of juist klein. Maar ook voor een man met gemiddelde lichaamsmaten is een shirt op maat en traktatie voor zichzelf. Maatwerk garandeert een perfecte pasvorm en het proces van het opmeten en de keuze van de stijlopties is een waar feest. Onze klanten noemen The Boardroom vaak een snoepwinkel voor de volwassen man.

 

Lichtblauw linnen shirt

Duurzame overhemden op maat

Wij hechten waarde aan de duurzaamheid van onze shirts op maat. Maatwerk is duurzaam omdat er geen massaproductie plaatsvindt, maatwerk langer meegaat en er geen onverkochte kleding over blijft. Maar wij gaan verder dan dat, wij hebben namelijk een green label voor overhemden op maat. De stoffen voor deze shirts worden gemaakt van voornamelijk gerecyclede shirts. Dat doet niets af aan de kwaliteit van de stoffen en de op maat gemaakte shirts. Wel draagt het bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie en een meer circulaire economie.

 



Komt u bij ons voor een shirt op maat?

Als u bij ons komt voor een shirt op maat, krijgt u meer dan enkel een passend shirt. Wij passen de kleding aan op de man. Het is voor ons niet alleen belangrijk dat u een shirt op maat krijgt dat u past en goed valt, wij vinden dat het ook moet passen bij uw persoonlijke stijl. Wij willen dat u met uw maatshirt zelfverzekerd en stijlvol voor de dag komt. Benieuwd naar mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak in onze boutique.

 

Wit business shirt met parelmoer knoop

Wat is mijn boordmaat?

Uw boordmaat kunt u vrij eenvoudig zelf opmeten. U legt een meetlint om uw nek en net onder uw adamsappel. Daar steekt u een vinger tussen. Lees de centimeters af in de spiegel of laat het door iemand aflezen. Dit is uw boordmaat.

 

Welke fit shirt?

Welke fit voor uw shirt het beste werkt, hangt af van uw bouw. Een slim fit is bijvoorbeeld mooi als u atletisch gebouwd bent of een V-postuur hebt. Wie wat voller postuur heeft, is vaak beter af met een regular of classic fit.

 

Wanneer zit een shirt goed?

Een shirt zit goed wanneer de knoopjes goed sluiten zonder dat er spanning op knopen staat, waardoor de knopenlijst open gaat staan. Daarnaast moet de stof mooi glad vallen en het boord goed aansluiten zonder te strak te zitten. De mouwen zijn goed als deze eindigen aan het begin van de hand, daar waar de pols buigt. 


 

GESPECIALISEERD IN MAATSHIRTS***** 5/5 GOOGLE REVIEW

Vorige
Vorige

Tradities en trends voor uw trouwpak

Volgende
Volgende

Engels versus Italiaans kostuum